Jak wyposażyć kuchnię?

sok z selera naciowego

Wyposażenie dopiero co wyremontowanej kuchni może przysporzyć nie lada problemów. Bardzo duży wybór dostępnych produktów sprawia, że nie wiemy co wybrać. Nie inaczej jest w przypadku podstawowych garnków, wykorzystywanych do gotowania na co dzień. Jak to zrobić, by służyły nam przez długie lata?

Zastosowanie garnków elektrycznych

Garnki elektryczne to nowoczesne i bardzo wygodne rozwiązanie w naszej kuchni. Wykonane ze stali, wyposażone w termostat, zegar i nieprzywierającą powłokę sprawią, że potrawa będzie gotowała się równomiernie, a do jej przyrządzenia nie będziemy potrzebowali tłuszczu. Niektóre z garnków mają tylko jedną funkcję, np. gotowania czy pieczenia, ale znajdziemy także urządzenia wielofunkcyjne, takie jak multicooker. Wyposażony w liczne programy i łatwy w obsłudze, znacząco skróci czas spędzony w kuchni. Wystarczy, że wrzucimy do środka potrzebne składniki, ustawimy odpowiedni program i czas, a potrawa przygotuje się sama. Bez doglądania, mieszania i przewracania na drugą stronę.

Dlaczego warto wymienić garnki na elektryczne?

Trwałe i nowoczesne urządzenie, jakim jest garnek elektryczny, sprawdzi się zarówno u początkujących osób, jak i doświadczonych kucharzy. Rozbudowana funkcjonalność przyciąga coraz więcej klientów. Możliwość przygotowania wielu dań bez użycia tłuszczu i dodatkowych garnków czy patelni sprawia, że nie sposób przejść obojętnie obok takiego rozwiązania. To proste w obsłudze urządzenie, które pozwoli nam zaoszczędzić czas i maksymalnie uprości proces przygotowania posiłku. Dodatkowym atutem jest zastosowana nieprzywierająca powłoka, która ułatwi utrzymanie w czystości garnków elektrycznych.

Co to jest szybkowar?

To specjalnie skonstruowany i szczelny garnek, który wyraźnie skraca czas gotowania potraw. Wykorzystuje działanie pary wodnej, która nie mając jak ujść na zewnątrz, przenika znajdujące się w środku produkty, zachowując ich składniki odżywcze. To sposób na szybkie i zdrowe gotowanie. Wyróżniamy dwa rodzaje szybkowarów. Pierwszy z nich to klasyczny, przeznaczony do wszystkich rodzajów kuchenek i przypominający zwykły garnek. Drugi to szybkowar elektryczny, ze wbudowaną elektroniką, wyświetlaczem oraz dedykowanymi programami do przyrządzania dań. Szybkowar znacząco skraca czas obróbki termicznej potraw, zarówno w przypadku mięsa, warzyw, jak i przygotowywania zup od podstaw. W internecie znajdziemy wiele gotowych przepisów, które możemy także łatwo zmodyfikować. Szybkowar idealnie sprawdzi się do potraw jednogarnkowych, pozwoli zaoszczędzić czas i prąd.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.